Arnhem riders rise up

Oproep aan Arnhemse riders - visumproblemen, onveilig werk, slecht management

Bij ons komen berichten binnen uit Arnhem, vooral over Gorillas, dat werkersrechten consistent geschonden worden. Riders worden tekort gedaan en gepiepeld. Hun levensonderhouden hangen wegens hun bazen aan zijden draadjes. Ook wanneer je niet zelf in Arnhem rider bent zal je wat van onderstaande kwesties herkennen. We willen ook je verhalen horen, neem contact met ons op.

Heb je op een onveilige fiets gewerkt? Heb je niet je bonus ontvangen voor werk in de harde, onveilige winter maanden? Is je telefoon beschadigd op werk, omdat je bijvoorbeeld geen (fatsoenlijke) telefoonhouder heb gekregen? Werd je gedwongen te werken tijdens de code geel / rood weersomstandigheden, en werd om je veiligheid niet gemaald? Verzocht je vakantie op te nemen maar werd dit afgewezen; of verplaatsten ze je vakantie zelfs zonder overleg? Werd je ziekmelding, toen je ziek was, afgewezen omdat je “niet handelde volgens bedrijfsregels”? Werd je tijdens je dienst eerder naar huis gestuurd, onbetaald, omdat de werkomstandigheden waardeloos waren?

Het is van de zotten maar het kan nog erger. Ben je een van de riders die een contractverlenging is beloofd èn een werkvergunning, maar heb je die niet gekregen puur vanwege de incompetentie van je baas, en vraag je je nu af “hoe betaal ik in hemelsnaam de huur?” Dit, en nog veel problemen, spelen er in Arnhem; hier staat slechts het topje van de ijsberg. We willen van je horen, we willen samen met je werken om deze problemen op te lossen, je een stem geven en voor je rechten vechten. Deel dit alsjeblieft met je collega’s, word lid van Radical Riders, en deel je verhalen met ons via het contactformulier. Samen vechten en regelen we fatsoenlijk werk!