Dakloos na ongeluk bij Thuisbezorgd – Zijn verhaal en een roep om solidariteit!

Een mede-bezorger bij Thuisbezorgd is dakloos geraakt na een ongeluk en Thuisbezorgd helpt hem niet!

De bezorger, die liever anoniem wil blijven uit angst voor repercussies of verlies van zijn ziektegeld, verongelukte nadat het zadel van de Thuisbezorgd-fiets waar hij op fietste afbrak. Hij heeft zijn knie ernstig verwond, waardoor hij niet meer kan werken en een operatie moet ondergaan.

In plaats van zijn reguliere salaris, wat ongeveer €450 per week was, ontvangt hij nu maar €280 per week. Voor het ongeluk woonde hij in een hostel in Amsterdam, op zoek naar een appartement, maar nu kan hij voor geen enkel dak boven zijn hoofd betalen. Hierdoor verbleef hij recentelijk iedere nacht in bars en koffieshops tot sluitingstijd, en moest daarna alleen op straat verblijven in Amsterdam. Zijn been wordt er ook niet beter op, gezien hij grote afstanden moet lopen, dus raakt hij iedere dag meer en meer bezorgd over zijn gezondheid en toekomst.

Het been van de rider na het ongeluk.

Dankzij de hulp van vrienden en de vakbond heeft hij nu een tijdelijke verblijfplaats, tijdens het schrijven van dit artikel. Echter zal hij binnenkort weer op straat belanden, tenzij hem acute hulp wordt geboden. We zijn in contact met de FNV, de media en de burgermaatschappij om een ​​ondersteunend netwerk op te bouwen.

De rider heeft Thuisbezorgd weken geleden over zijn situatie ingelicht, maar zij zijn extreem langzaam met actie ondernemen. Wij hebben ook contact gezocht met Thuisbezorgd om te zien of we tot een oplossing voor deze ernstige situatie kunnen komen. Maar zij melden dat ze hem niet kunnen helpen, en dat het zijn fout is dat hij zo snel dakloos is geraakt na het ongeluk.

Dit is onacceptabel, gezien deze mede-rider dakloos is en een gebroken been heeft!

Iedereen die op welke manier dan ook hulp kan bieden, neem contact met ons op.

Je kan ook een financiële bijdrage leveren via NL18 INGB 0636 6838 34 t.n.v. Sjerp van Wouden o.v.v. “Homeless”.