Boodschappen bezorgd in minuten. In elkaar geslagen in seconden. Uitbetaald in maanden.

Ik ben een internationale DJ uit Roemenië. Ik ben naar Nederland gekomen om betere werkomstandigheden te vinden. Ik ben hier gekomen met veel passie en hoop om mijn DJ-carrière op te bouwen. Maar werken bij Flink heeft bijna mijn passie en kansen geruïneerd.

Ik begon bij Flink in november, voor zeven maanden. In die zeven maanden gebeurde er elke week wel iets slechts: mensen die vechten in de hub, mensen die mij aanvallen. Mijn telefoon en bril zijn kapot. Ik ben fysiek en mentaal mishandeld. Ik ben gemanipuleerd. Ik heb mijn thuis verloren, mijn passie en mijn familiebanden. Ik heb dit allemaal doorgemaakt, terwijl Flink mij ook niet betaalt.

Je kan een financiële bijdrage leveren via NL18 INGB 0636 6838 34 t.n.v. Sjerp van Wouden o.v.v. “Flink Homeless”.

‘Het was net Fight Club’

In de hub was het net Fight Club. Iedereen vocht met elkaar, zelfs de bezorgers en shift leaders. Ik ben aangevallen door een van de zelfbenoemde shift leaders. De agressor is daarvoor ontslagen, en Flink stuurde mij drie weken op betaalde vakantie.

Een andere keer wilde ik gewoon een gesprek met de manager, omdat er een misverstand was. Een of andere gast probeerde me daarom te intimideren. Nadat ik hem vroeg om me met rust te laten – omdat het onderwerp niets met zijn rol bij Flink te maken had – ging hij heel dicht op mij staan. Ik zei tegen hem: “Praat alsjeblieft niet meer tegen me. Ik heb het meerdere keren gevraagd. Ik zie dit als intimidatie.” Maar toch probeerde hij mij aan te vallen. Zeven anderen probeerden hem tegen te houden. Hij schreeuwde, hij sloeg op de muren, hij probeerde mij te slaan. Alleen maar omdat ik voor mezelf opkwam en een gesprek met de manager wilde.

Gebroken beloftes, gebroken materiaal, gebroken familie

Flink is doorspekt met lege beloftes. Ik heb een jaarcontract voor 32 tot 40 uur per week getekend. Maar ze geven me maar 24 uur. Elke week mist er meer dan 8 uur van mijn salaris, een hele werkdag! En dat is als ze me op tijd betalen. Ze zijn contractueel verplicht om ons elke vrijdag te betalen. Dit gebeurt bijna nooit. Ze komen altijd met een stom excuus, zoals dat ze vergeten zijn mijn uren in het systeem te zetten, omdat ze niet weten hoe ze de correcte uren in moeten vullen.

Als ik twee dagen niet op werk verschijn, word ik ontslagen. Maar Flink komt weg met drie weken niet betalen, of zelfs een maand, of zelfs twee maanden. Zelfs na het vechtincident hadden ze me niet op tijd betaald. Het geld had er elke vrijdag moeten zijn. Ik heb drie weken lang nauwelijks voor eten kunnen betalen!

Ik verblijf in een hostel, dus iedere week is het de vraag of ik onderdak heb. In de laatste weken kan Flink zelfs de meest simpele beloftes niet nakomen. Flink had aan alle werknemers een bonus beloofd, die natuurlijk niet op tijd uitbetaald werd. Ik heb maar 94 euro gekregen, terwijl ik op zijn minst 300 euro had moeten krijgen voor al het werk.

Ze hadden ons telefoonhouders beloofd, wat het meest standaardmateriaal voor een bezorgbedrijf is. Ze hebben ons er nooit een gegeven, en we werden gedwongen om te bezorgen zonder. Wat natuurlijk leidt tot boetes die zij niet willen betalen. Mijn telefoon en mijn bril zijn tijdens werk kapotgegaan. Ik kan geen zorgverzekering afsluiten omdat ik geen vast adres heb. Ik kon zelfs niet overgeplaatst worden nadat ik op twee verschillende Flink-locaties in elkaar geslagen was.

Uiteindelijk hebben ze me overgeplaatst naar Nijmegen. Ik had er een kamer gevonden, maar direct werd ik gevraagd om terug naar Utrecht te komen. Ze boden me een contract aan waar ze mijn salaris zouden verhogen als ik terug naar Utrecht zou komen. Ik heb het contract ondertekend, maar ze hebben mijn loonsverhoging nooit betaald. Ze moeten me nog duizenden euro’s aan treinkaartjes terugbetalen.

Het wanbeleid bij Flink heeft ook invloed op mijn netwerk. Ik had een belangrijk evenement als DJ in Roemenië. Op donderdag vloog ik daarheen, en ik verwachtte mijn salaris op vrijdag. Wederom is dat geld nooit overgemaakt. Ik zat vast in het buitenland, zonder geld, zonder data op mijn telefoon. Het was vernederend. Dit evenement was belangrijk voor mijn carrière, maar gelukkig wist ik nog wat te kunnen netwerken, ondanks de fouten van Flink.

Mijn banden met mijn familie zijn ook verbroken. Ze denken dat ik hier ben om te stelen, terwijl ik hard werk. Ze hebben het contact met mij verbroken omdat ik niet op tijd betaald werd.

Breekpunt

Toen dat gebeurde had ik mijn breekpunt bereikt. Ik was een kalm persoon, maar al deze ervaringen bij Flink hebben mij heel boos gemaakt. In een moment van frustratie heb ik ze gebeld, en toen heb ik dingen gezegd waarvoor ik ben ontslagen. Na al dat onbetaalde werk. Flink heeft me gebroken.

Ik kwam naar dit land met passie en hoop. Door hoe ik ben behandeld, door hoe ik genaaid ben voor mijn harde werk, is die passie verdwenen. Ik had bijna een mentale instorting. Ik heb mijn manager meerdere keren verteld “Misschien wil ik een einde aan mijn leven maken, omdat ik klaar ben om voor niets te werken.” Misschien zijn er anderen die nu hetzelfde doormaken, en dezelfde gedachten hebben. Dat allemaal door de incompetentie van Flink.

Eisen

Ik snap dat Flink belangrijk is voor mensen die het werk nodig hebben. Maar Flink moet het beleid en de regelgeving veranderen. Ze moeten zich aan hun beloftes houden. Ik ga naar de rechter om betaling af te dwingen en om te eisen dat Flink zijn werknemers met medeleven behandelt.

Denk je aan zelfmoord? Neem contact op met 113 Zelfmoordpreventie via 113.nl of per telefoon via 0800-0113.