zapp callout cover

Zapp Riders De Pijp roepen op: pik het niet meer! Aftrapbijeenkomst 12 juni

Als jullie collega weet ik donders goed wat voor achtbaan het voor ons allemaal was, voordat we op dit punt aankwamen. Toen we bij Zapp begonnen waren we doorgaans hard werkende toegewijde werkers. We hadden goede relaties met de rest van het personeel en natuurlijk met onze werkgever. Sinds december zien we echter een betreurenswaardige achteruitgang in zowel bedrijfsorganisatie als in hoe eerlijk onze salarissen nog zijn. Het bedrijf staat op instorten. Waar het wel consistent in is, is een rommeltje maken van de financiën en administratie achter ons salaris, ons levensonderhoud.

Zapp heeft eenzijdig een verandering opgelegd in hoe we betaald worden. De nieuwe regeling legt pauzes aan stevige banden. Er zijn geen order bonussen meer. Deze betalingsregeling is volstrekt gezien het werk dat we doen, dag in dag uit, in deze schlemiele economie. Salarisstortingen missen ze telkens vaker. Er wordt met onze contracten gesold en gerommeld. Deze problemen moeten we aanpakken. We moeten actie ondernemen! GENOEG IS GENOEG.

Wij riders hebben een vakbond van ons eigenste gemaakt afgelopen jaar: Radical Riders. We hebben stevige protesten neergezet. Bezorgbedrijven hebben we meermaals verslagen. Nu is het moment om op te staan met z’n allen. We weten wat we moeten doen om te winnen, en dat kunnen we opnieuw doen; maar we hebben jou er dan wel bij nodig. Sta zij aan zij met je collega’s. Zondag aanstaande hebben we een protest/organizingsbijeenkomst in Oost. Hier zullen we in nader detail praten hoe we precies Zapp tegen gaan houden.

Zondag 12 juni om 15:00
Pieter Nieuwlandstraat 93 in Amsterdam Oost.
info: 0616541143

We zien je daar.
Voormalig Zapp de Pijp Lead Rider Alex & je organiserende collega’s.

O enne… wordt nog even snel lid van deze vakbond als je dat nog niet bent! Zie onder.

Een langer artikel met de achtergronden van de strijd bij Zapp, onze organisingdrive, stakingsdreiging en onderhandelingen, lees je binnenkort op deze site.

zapp sucks sticker
Wil je ook een Zapp Sucks sticker?

    Velden met een * zijn verplicht.