Germany gorillas strike

Persbericht: demonstratie bij Gorillas hoofdkantoor

Amsterdam, 17 november 2021

Radical Riders is een onafhankelijke vakbond van werkers in fietsbezorgdiensten. Vandaag staan we bij het hoofdkantoor van Gorillas in Amsterdam. In oktober werden enkele honderden stakers ontslagen bij Gorillas in Berlijn, ondanks directiebeloftes van het tegendeel. Ze staakten voor beter salaris en werkomstandigheden. Wij staan hier in solidariteit met onze mederijders in Duitsland!

Ook al wordt ons werk als essentieel gezien gedurende deze pandemie, worden we al wegwerpmateriaal behandeld door onze bazen. De meeste van ons leven van salaris naar salaris. We worden in een permanente staat van onzekerheid gehouden. Als we gewond of geblesseerd raken door achteloosheid van het bedrijf nemen ze geen verantwoordelijkheid, en proberen ze zelfs soms ons te ontslaan. Salaris komt vaak te laat of we krijgen te weinig betaald. Klachten hierover worden vaak genegeerd of tegen ons gebruikt. Wij zijn degenen die slachtoffer zijn van gesjacher en gesjoemel. In toenemende mate zien we rammelend materiaal en fietsen en incorrectheden in salarisstrookjes. Veranderingen in contracten zoals achteruitgaand loon, minder geld bij ziekte, langere diensten en kortere pauzes.

Zo gepiepeld worden in een al fysiek zware baan is conpleet onacceptabel. We zijn het zat het onderwerp te zijn van kapitaalspeculatie en onzekerheid. Onze levensvoorziening is een speeltje van hebberige directeurs en investeerders. We zijn hier helemaal klaar mee en accepteren dit niet meer. Wij bezorgers eisen een eerlijke behandeling en goede werkomstandigheden! We staan hier voor alle bezorgers, koeriers en werkers die met dezelfde problemen worstelen.

Email: Radicalriders@riseup.net