fuck zapp

Persbericht: Zapp actie na massa-ontslag. Management belazerd Zappers! 24/6 16:00 Zapp HQ

Zapp werkers voeren vrijdag 16:00 bij het Zapp hoofdkantoor actie voor respect en rechtvaardigheid. In een kort Zoomgesprek afgelopen woensdag werden wij per 1 september ontslagen. Wij, Zappers soms van het eerste uur, riders, pickers, supervisor enzoverder, hebben ons maandenlang keihard ingezet voor dit bedrijf. Nu wij schaamteloos aan de kant worden gezet gaan we actie voeren voor respect en genoegdoening. Wij roepen het kantoorpersoneel op zich bij ons aan te sluiten.

Wij eisen:
1. Volledige doorbetaling tot einde contract van Zappers, incl bonussen.
2. Genereuze ontslagregelingen voor iedereen ter warden van 3 maal de transitievergoedingen.
3. Totale transparentie over het komend proces en berekeningen van onze salarissen, bonussen en vergoedingen.

Wij Zapp werkers zijn sinds enkele maanden verwikkelt in een arbeidsconflict met Zapp. We organiseerden ons met behulp van de Radical Riders vakbond en eisten eerlijkere lonen, behoud van bonussen, betere en transparantere communicatie en veiligere werkomstandigheden, en het schrappen van een dubieuze dwangmaatregel. Ons was verboden, ook na einde contract, voor een ander bedrijf te riden. Nadat wij in een pakhuis (“darkstore”) een staking organiseerden, ging Zapp met ons om tafel, voordat we het werk neerlegden. Wij gingen maar al te graag het gesprek aan, omdat wij als Zappers geloofden in dit bedrijf maar tegelijkertijd een fatsoenlijke toekomst voor iedereen hier willen regelen.

Tijdens onderhandelingen wonnen wij het schrappen van de dwangmaatregel, werd betere communicatie in het vooruitzicht gesteld en betere werkomstandigheden. We leken als bedrijf samen aan de toekomst te werken. Rond het sluiten van Zapp de Pijp trok het bedrijf plots nagenoeg alle toezeggingen in. Een deel van de Zappers van De Pijp werden over de Amsterdam verspreid; een ander deel weigerde nog langer voor een bedrijf te werken dat ons zo schoffeerde.

De organisatie en actiebereidheid was nu in heel Amsterdam. Deze vrijdag planden Zappers een protest, beginnend bij pakhuis Stadionbuurt, om vervolgens gezamenlijk te fietsen naar Zapp hoofdkantoor en daar vriendelijk doch dringend het gesprek weer aan te gaan met ons Zappers. En toen kwam het Zoomgesprek met de eigenaren van Zapp. Vanwege politieke redenen lukt het ze niet Zapp te verkopen aan een ander bedrijf dus sluiten ze Zapp Nederland. Wij waren van geen overnamegesprekken op de hoogte. We voelen ons belazerd en aan het lijntje gehouden.

Daarom protesteren wij vrijdag 16:00 bij Zapp Hoofdkantoor, Haarlemmerweg 331, en zullen we onze bazen vriendelijk een mooie blauwe taart aanbieden. Om hun er aan te herinneren, wie hier dit bedrijf mogelijk heeft gemaakt, en hun op het hart te drukken in de komende onderhandelingen hun eigen werkers niet te vergeten.

De riders, pickers, supervisors, enz. Van Zapp.

Contact: Sjerp van Wouden van Radical Riders, 0616541143