Thuisbezorgd: Hoe claim je je ziektegeld

Hé riders van Thuisbezorgd! Wist je dat als je ziek bent, je niet automatisch je ziektegeld uitgekeerd krijgt? We hebben gezien dat mensen terwijl zij ziek zijn doorwerkten, mensen die onder druk werden gezet om hun shift weg te geven in plaats van ziek te melden en mensen die door corona een week thuis zitten zonder betaald te krijgen. We hebben zelfs van iemand gehoord die zijn knie had geblesseerd tijdens het werken bij Thuisbezorgd, en toen Uber Eats op zijn scooter moest doen om rond te komen.

Dit is allemaal te voorkomen als Thuisbezorgd zijn werknemers zou informeren over de procedure om ziektegeld te verkrijgen. Thuisbezorgd heeft een handleiding voor elke kleine procedure, maar nergens leggen zij ons uit hoe wij ziektegeld kunnen verkrijgen.

In het kort: Het is duidelijk dat wij in actie moeten komen. Daarom hebben wij dit artikel geschreven en nieuwe stickers verspreid rondom Nederland om mensen te informeren.

Als je hier in het verleden nog niet van op de hoogte was en dus waarschijnlijk niet blij bent, maak je geen zorgen: je kan zelfs ziektegeld van voorgaande jaren terugclaimen, zolang je je toentertijd had ziekgemeld bij Randstad. Om dit te doen moet je een e-mail sturen naar support1.profit@randstadgroep.nl. Als je hier nog hulp bij nodig hebt, neem contact met ons op!

Dit is wat je moet weten om je ziektegeld te verkrijgen als je ziek bent:

  1. Meld je altijd ziek bij de hub en op Randstad. Als je gevraagd wordt om je shift weg te geven in plaats van ziek te melden, maak dan duidelijk dat je je ziek wilt melden.
  2. Vul je uren in de Randstad-app, zoals op onze screenshots aangegeven. Maak je geen zorgen als je ziet dat ze later aangepast zijn, Randstad vult namelijk automatisch het gemiddelde aantal uren in, gebaseerd op de laatste 13 weken dat je gewerkt hebt.

Stap 1: Open de Randstad-app op je telefoon of ga naar randstad.nl.


Stap 2: In de app druk je op “menu” en dan op “mijn uren”. Op de website log je in en klik je daarna op “mijn werk”.


Stap 3: In de app selecteer je de correcte week, daarna druk je op “starten”. Op de website klik je op “nieuwe week”.


Stap 4: In de app druk je op “Overige uren”. Op de website selecteer je de correcte week in de lijst.


Stap 5: In de app selecteer je “2e jaar ziek 70%” in de lijst. Op de website selecteer je “Ziekte uren” in de lijst “soort uren”.


Stap 6: Vul de uren die je gewerkt zou hebben in op de dagen dat je ziek was. Daarna, in de app druk je op “klaar”. Op de website klik je op “opslaan”.


Stap 7: Tenslotte druk of klik je op “verstuur week”. Vergeet dit niet! Anders kan Randstad je ziektegeld niet verwerken.

Stap 8: Rust uit zonder je zorgen te maken over je financiële situatie terwijl je ziek bent.

Voor een introductie in Nederlandse wetgeving omtrent ziekte, rechten, plichten en doorbetaling: zie dit artikel.

De oplossing van deze kwestie is opgebracht door riders van Riders Rise Up, de Groningse tak van Radical Riders. Iedereen bij Radical Riders is (of was) een werker net als jij, en wij verwelkomen riders overal uit Nederland om zich bij ons aan te sluiten en mee te doen. Heb je een ander probleem dat je belangrijk vindt, laten we dit dan samen oplossen. Je kan je bij ons gratis aansluiten, dus laten we samenwerken! Als je je in Groningen bevindt, kan je ons contacteren op +31 6 83 04 78 55 via WhatsApp, telefoon of sms.

Vergeet trouwens ook niet om ons te volgen op Instagram of Twitter, voor updates over onze laatste acties in Groningen!