Radical Riders maart nieuwsbrief!

Waar te beginnen, waar te beginnen! Er gebeurd zo veel tegelijkertijd. In deze nieuwsbrief hopen we je een grof en kort overzicht te geven.

Groningen gaat voorop wat riders organiseren momenteel. Ze hebben een afdeling gevormd tijdens een vergadering met 20 mensen en zijn meteen aan de gang gegaan. Momenteel voeren ze campagne om riders bekend te maken met hun rechten omtrent doorbetaling tijdens ziekte. Een boel riders word dit afgetroggeld, wordt gedwongen door te werken of diensten in te leveren, etc. Groningen oefent druk uit op de bedrijven dit basisrecht te respecteren. We hebben ook een uitleg online gezet over je basisrechten en plichten omtrent ziekte.

Onze solidariteitscampagne met Mustapha, die in zware financiële shit kwam na een arbeidsongeval, heeft tot dusver €750 opgeleverd. Dit haalt wat van de meest acute druk van zijn schouders, dank aan jullie allen. Het is evenwel nog steeds nodig dat Gorillas hun aansprakelijkheid erkent. Lees hier meer over Mustapha. Helaas hebben we zelfs nog meer verhalen gehoord van riders die na een verkeersongeluk zwaar in de problemen kwamen, waaronder nog een lid van ons. Dus we blijven druk uitoefenen voor een professioneel protocol om de financiële verliezen van riders na een verkeersongeluk te compenseren!

We hebben een bijeenkomst gehad met het Gorillas NL top management. Het was een diepgaand gesprek, en we hebben besloten het gesprek op maandelijkse basis verder te zetten. We hebben een breed scala aan onderwerpen besproken, dat we hadden opgehaald als riders zelf, van onze collega’s en onze leden. We zullen een Gorillas grieven artikel publiceren, waarin we uiteenzetten wat we denken dat mis is momenteel bij Gorillas. Dit zal je tzt hier vinden.

De riders in Turkije hebben ons gevraagd onze solidariteit te tonen met hun protesten. We vragen jullie om een protestbord te maken en een foto hiervan in te sturen naar ons. Doe ajb mee, het is een kleine moeite maar zal enorm op prijs worden gesteld. Zie ook het artikel over de Turkse protesten hier. We zulle ook proberen een fysieke solidariteitsactie te organiseren.

Verder op de website:
“Kleine” conflicten, snelle overwinningen met een grote impact.
Hoe de kleine overwinningen die overal plaatsvinden gebruikt kunnen worden door ons om de manier waarop onze collega’s nadenken over rechten, actie en organiseren. We zijn allemaal ambassadeurs van de vakbond.
Maart 2022, dubbele klap. Omgaan met grote personeelwijzigingen & kredietklap.
De industrie veranderd snel en een boel mensen gaan weg van / naar riden op dit moment. Hoe gaan we hier mee om? Hoe maken we onze solidariteit toekomstbestendig en baanwisselingsbestendig?