Radical Riders bijeenkomst vrijdag 20 augustus

Mooie mensen! Koeriers! (en mensen die koeriers kennen)

20 augustus bijeenkomst van koeriers en mede-organisers / activisten in de Nieuwland, Pieter NIeuwlandstraat 95, 13:00
Mail: radicalriders@riseup.net

1. Laten we doelen stellen
2. Twee werkconflicten brouwen bij Gorillas
3. We hebben net 2500 stickers gemaakt!

Er lijkt iets te bewegen op het koeriersfront. Het Duitse voorbeeld van vrijdag de 13e en onze eigen acties vorige week komen samen met organiseerwerk bij Thuisbezorgd. Die laatste groep bouwde aan netwerken van ontevreden koeriers sinds afgelopen februari. Laten we deze speciale kans herkennen voor wat het is. Zo’n kans herhaalt zich misschien niet snel weer. We hebben kans om grassroots werkers alternatieven te bouwen tegen de macht van deze goddeloze bedrijven.

We onderzoeken de arbeidsconflicten momenteel. De eerste is een koerier die ook deelnam aan onze actie. Het lijkt er op dat zij stomweg niet betaald hebben gekregen waar ze voor gewerkt hadden. Het papierwerk is een doolhof, we onderzoeken het. Het tweede conflict is een koerier, wiens zaak ik nog niet goed heb bekeken, maar het komt er op neer dat hij zich uitsprak tegen zijn baas en daarom nu het doelwit van represailles is. Hij wordt bedreigd met ontslag.

Dus… ben je boos? Wil je organiseren? Denk je dat je baas je salaris achterhoud? Of baal je van fietsaccu’s die er in ene mee kappen? Kom langs.