Februari nieuws. Vergadering 16-2 | slordige organisatie | overwinningen | demo succesvol | mediaspervuur

Hey collega’s!

Vergadering 16 februari 2021 19:30 bij Sjerp thuis:
Van Reigersbergenstraat 3-1, Amsterdam
Ook online op radicalriders.nl/meeting

In het kort: slordige organisatie, goede demo bij Thuisbezorgd, media spervuur, lopende zaken en overwinningen

Het heeft sinds de laatste meeting te lang geduurd een nieuwe te organiseren, waarover we eerlijk moeten zijn. De recentelijke enorme groei aan verschillende acties, werk en campagnes voor Radical Riders hebben er in combinatie met het moeten doen van onze dagelijkse werkzaamheden voor werk, studie of school voor gezorgd dat we een achterstand hebben opgelopen in het kunnen doen van veel verschillende taken. Het mag daarnaast duidelijk zijn dat de laatste weken en het harde werk erg vermoeiend zijn geweest voor de kartrekkers binnen RR. Het is en blijft een eer om dit werk te mogen doen maar de structuur die we hadden bedacht om de lasten te kunnen verdelen blijkt tot op heden helaas niet (geheel) te werken.

Laat dit geen reden voor zorgen of paniek zijn maar liever een aanleiding om deel te nemen aan de aanstaande vergadering en actief bij te dragen in oppakken en uitvoeren van alle openstaande taken, zie hiervoor ook de takenlijst. Of beter nog: wees spontaan, inventief en kom maar op met je eigen initiatieven en ideeën!

[geheime vakbond dingen]

We hebben momenteel 110 leden!

De demo bij Thuisbezorgd Amsterdam afgelopen 29 januari is geweldig goed verlopen. We hebben ze laten zien hoe wij denken over het ontslaan van vakbondsleden, al is deze aankondiging niet de tijd en plaats voor uitgebreide reflectie en analyse hiervan. Wat we wel weten is dat Radical Riders nu stukken sterker staat tegenover Thuisbezorgd; de reputatie van multi-milionair Jitse Groen is naar de knoppen. Onze mediastrategie heeft zich hierbij meer dan geloond, al was ook dit weer enorm veel werk.

Om ook andere zaken zoals die van Mustapha te laten meeliften op de media-aandacht voor de Thuisbezorgd zaak heeft in ieder geval gewerkt bij RTL-nieuws waar niet alleen Mustapha’s maar ook onze video over gevaarlijke Gorillas fietsen aandacht heeft gekregen.

In de tussentijd is Mustapha nog steeds niet uitbetaald en gaat het helaas niet goed met hem. We zijn druk doende stappen te ondernemen om zijn zaak in een stroomversnelling te krijgen waarover we hier vooralsnog niet in details kunnen treden maar meer info over mogelijke acties z.s.m. zullen volgen.

Een gedeelde vastgeroeste gewoonte bij werkgevers in de bezorgwereld bleek het verplicht maar onbetaald te laten deelnemen van ons arbeiders aan werkgerelateerde bijeenkomsten of curcussen. Dat zit ons niet lekker en baart zorgen. Bij recentelijke dergelijke bijeenkomsten van Thuisbezorgd werd bijvoorbeeld de optie hiervoor uitbetaald te worden moedwillig verstopt en dacht men bij Gorillas ons simpelweg te kunnen dwingen om onbetaald deel te nemen. Na hierop vanuit onze vakbond druk te leggen en aandacht te geven is het in beide gevallen aangepast en betaald zoals het hoort. Dat is fucking geweldig en stemt ons hoopvol over toekomstige gelijkwaardige communicatie met de werkgevers in de bezorgindustrie die misschien eindelijk zullen begrijpen dat het belangrijkste bij verplicht op moeten komen dagen is om daarvoor te betalen. Werk = werk = werk!

Bij Gorillas hebben op alle mogelijke manieren ons ongenoegen geuit en geklaagd over de verschrikkelijk slechte en incapabele fietsen waarmee we geacht worden ons werk te doen. Zoals eerder aangegeven hebben we hiermee de landelijke media weten te halen en is de video op Youtube zeer goed bekeken. Dit blijkt niet voor niets te zijn geweest en lijkt zich eindelijk uit te betalen: er komen nieuwe fietsen bij Gorillas! We hebben gewonnen!

Sinds jaar en dag horen wij als radicale arbeiders dat we dan wel goed mogen zijn in het organiseren van kleinschalige (directe) acties maar dat we de echte strijd beter aan de grote klassieke vakbond moeten over laten.

Oh is dat zo? Gezien onze recente overwinningen en die van onze kameraden wereldwijd mag het duidelijk zijn dat wij meer dan in staat zijn onze belangen te behartigen en stap voor stap dingen kunnen verbeteren. De grote ouderwetse bonden verliezen bovendien gemiddeld zo’n 100.000 leden per jaar en het wordt hoog tijd onze positie als gelijkwaardige speler in de arbeidsbeweging op te eisen.

En dan zijn er nog een hele boel andere dingen en zaken waarvoor deze organisator en zijn vertaler geen energie meer hebben om verder over uit te wijden 😉

Hoop jullie te zien of spreken bij de aanstaande vergadering!